Welkom op de website van Frijns Gardens. Mijn naam is Tijl Orlando Frijns en ik ben hovenier en beeldend kunstenaar. Sinds eind 2017 ben gevestigd in Tholen. 
In 2010 rondde ik de afdeling beeldende kunst aan kunstacademie St. Joost in Breda af. Als beeldend kunstenaar heb ik deelgenomen aan tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Mijn werk is verhalend van aard en gaat over plaats, territorium en is sterk architectonisch van aard. Binnen mijn werk verwijs ik regelmatig naar kunststromingen als het suprematisme. 
Naast mijn kunstenaarschap ben ik gaan werken als tuinman. Ik heb veel ervaring opgedaan bij diverse aanleg- en onderhoudsklussen in de regio Haarlem in samenwerking met Hoomoedt Hoveniers uit Zwaanshoek en vervolgens zelfstandig in Rotterdam, de Drechtsteden, Zeeland en West-Brabant. Door zowel als beeldend kunstenaar en als hovenier werkzaam te zijn vindt er veel kruisbestuiving tussen beide activiteiten plaats. De beeldende kunst en het tuinieren zijn dan ook steeds verder naar elkaar toegegroeid.
Ik werk als zelfstandig hovenier in opdracht van particulieren en bedrijven. Behalve tuinonderhoud zoals snoeien en wieden leg ik ook tuinen aan en maak ik tuinontwerpen. Ik streef zoveel mogelijk naar tuinen met een biologisch evenwicht. Door materiaal uit de tuin te hergebruiken, een grote soortendiversiteit te creëren en ruimte te bieden aan nuttige insecten hoeven er niet of nauwelijks (chemische) bestrijdingsmiddelen te worden gebruikt om de tuin mooi te houden. 
Uiteraard staat u als eigenaar of gebruiker van de tuin centraal. Iedereen beleeft de eigen tuin op zijn of haar eigen manier. Een tuin kan ingericht worden als bostuin, leeftuin, eventueel met eetbare of andere nuttige planten en een vuurplaats maar ook als kijktuin waar doorheen gewandeld wordt. Wat verlangt u van uw tuin en hoe kunnen we dat het beste realiseren? In overleg komen tot een tuin die goed is zowel voor u als voor het ecosysteem.